Välj en sida
Jag är supernöjd med kursdagarna; perfekt blandning av teori och praktik. Roliga, ibland jobbiga, men alltid lärorika övningar och insikter från dem att ta till sig. Att vi bara var två bidrog mycket till att vi kunde vara helt öppna och coacha varandra i vårt lärande. Heléne var också en fantastisk lärare och coach, som fick oss att våga prova nya vägar. Jag har utvecklats jättemycket både när det gäller presentation och retorik tack vare dessa dagar!
Chef Länsförsäkringar

Helene släppte nyligen boken ”Den personliga retoriken” som naturligtvis ingår i kurs-materialet!

 DEN PERSONLIGA RETORIKEN
– Helene Hedqvist

Ta chansen att lära från författaren och retorikexperten Helene Hedqvist som driver Retorikstudion sedan 2012. Boka dig på kursen ”Den personliga retoriken” som hjälper dig att utvecklas att bygga förtroende och övertyga dina lyssnare med ditt budskap.

Vi erbjuder retoriktillfälle för mindre grupper. De allra flesta har inte fått direkt och personlig feedback kring sina presentationer och tal och onödigt många går runt med en knut i magen inför sina dragningar. Helene har en bred och lång bakgrund kring retorik och arbetar vanligtvis med toppchefer och ledningsgrupper. I samarbete med Seminariegruppen erbjuds du chansen att i en liten grupp slipa på dina färdigheter. 

Helene jobbar med tre delar;
– Mod och trygghet
– Klassisk retorik
– Framförandet

Skillnaden mellan en klassisk retorikkurs och denna kurs Den personliga retoriken är du. Din förmåga att våga ta plats och din förmåga att våga att dela med dig av dina personliga erfarenheter. För att utveckla denna förmåga krävs en retorisk och teoretisk grund att stå på och en hel del träning. 

Vi varvar teori med att genomföra framföranden, filma & analysera dessa, samt ge och ta emot feedback

Genom att bygga upp ett framförande enligt en retorisk disposition, med dess tekniker och figurer, blir du tydligare och bättre på att övertyga. Du berör dina lyssnare med din personliga retorik och presentationsteknik – vi ser till att dina deltagare verkligen får med sig dina viktiga budskap.

Ur innehållet
· Strukturmodeller och dramaturgi av din presentation
· Argumentationsteknik
· Slipa din presentation – lär dig använda effektiva verktyg, retoriska figurer och modeller
· Analys av personliga och bra tal – Att skapa ett inspirerande språk
· Kliv fram, tag plats och stå kvar – bli medveten om ditt uttryck
· Förståelsen för hur du kan påverka och påverkas av mötande retorik
· Praktiska framföranden med feedback – röst och kroppsspråk
· Utveckla din personliga retorik, kliv utanför din komfortabla Zon – svart bälte!
· Strong poses, Kroppsspråk och röst – lär känna ditt icke-verbala språk
· Du genomför 5 gruppövningar inkl. 1–2 framförande av din förberedda presentation

6 + 15 =

Datum: 2 halvdagar enligt önskat datum

Plats: Prästgatan i Stockholm

Pris: 15 900kr exkl. moms/ person. Lunch, fika & bok ingår.

Retorik i grupp, max 8 platser. Två halvdagar fullspäckade med teori blandat med  praktiska övningar och direkt feedback. Du filmas och genomför gruppövningar. 

OBS! Önskar ni kursen på engelska så bokar vi ett enskilt tillfälle. Minst 5 deltagare.

Kontakta oss för mer information!

FRIVILLIG UPPFÖLJNINGSKURS 9.900KR EX MOMS

Kursmål:
Du kommer kunna genomföra inspirerande presentationer som berör och övertygar dina lyssnare. Du känner dig tryggare inför dina framföranden eftersom du har en stomme att skapa struktur kring. Du har ökat din förmåga att övertyga och använda hela din potential dina ord, din trygghet och ditt framförande. Efter avslutad kurs får du ett kursintyg samt filmade övningar. Här framgår tydligt vilka kursmål du uppnått med utbildningen.