KURSER FÖR CHEF OCH MEDARBETARE

Vi har knutit till oss goda kontakter under åren och funnit samarbetspartners med samma vision som vår. Att hjälpa chefer och medarbetare att må och prestera bättre på jobbet och privat. Som komplement till våra öppna inspirationsföreläsningar erbjuder vi några kurs & afterworktillfällen med kursledare som är proffs inom sitt ämne. Klicka på respektive tillfälle för pris och upplägg.

Ribacke - om beslutsfattande i vardagen
Ta chansen att lära från författaren och retorikexperten Helene Hedqvist som driver Retorikstudion sedan 2012. Boka dig på kursen ”Den personliga retoriken” som hjälper dig att utvecklas att bygga förtroende och övertyga dina lyssnare med ditt budskap. Framförallt skapar du en känsla av trygghet och mod inför dina presentationer.

”Jag är supernöjd med kursdagarna; perfekt blandning av teori och praktik. Roliga, ibland jobbiga, men alltid lärorika övningar och insikter från dem att ta till sig. Heléne var också en fantastisk lärare och coach, som fick oss att våga prova nya vägar. Jag har utvecklats jättemycket både när det gäller presentation och retorik tack vare dessa dagar!”

Vi erbjuder retoriktillfälle för mindre grupper. Helene har en bred och lång bakgrund kring retorik och arbetar vanligtvis med toppchefer och ledningsgrupper. I samarbete med Seminariegruppen erbjuds du chansen att i en liten grupp slipa på dina färdigheter. 

Kurs: Svåra samtal

Alla chefer och ledare i olika positioner ställs inför svåra samtal under karriären. Något de allra flesta bävar för. Det handlar om privata frågor som påverkar arbetet, konflikter, lönesamtal eller tråkiga besked som måste framföras. Detta kurstillfälle gör dig bättre rustad att genomföra svåra samtal med dina medarbetare på ett respektfullt och effektivt sätt. Utan att läget blir aggressiv och fientligt. Du får du möta skådespelare som gestaltar medarbetare med olika problem. Det handlar inte om att öva in sina ”repliker. Snarare att prova sig fram med olika tekniker och hitta en inre känsla och trygghet över upplägget i samtalen. Med vår upplevelsebaserade pedagogik med skådespelare, får du som ledare möjlighet att träna och utveckla dina färdigheter. Under kursen kommer du att stärka det du redan är bra på och förbättra det som är knepigt och svårt. Vi lovar att du kommer att bli berörd och ha roligt under kursen. Svåra och känsliga samtal kommer inte längre upplevas som lika svåra, vi lovar!

Anna Bennich Karlstedt - om stress

Alla växer av feedback, ändå råder brist i kunskap hur man ger feedback, och hur man tar emot. Företag växer av att medarbetarna får feedback: de mest lönsamma företagen ger 20 % mer feedback än de minst lönsamma. Så vad väntar vi på? Elizabeth Kuylenstierna är bl a författare till flertalet böcker, konsultar runt om i världen och föreläser. I Sverige är vi ofta rädda för att ge feedback i vår strävan att inte göra våra medmänniskor upprörda eller ledsna, orsaka dålig stämning eller konflikter. I själva verket är all feedback en önskan att fortsätta relationen och samarbetet, men göra några förbättringar eller förändringar för framtiden. Hur kan det vara dåligt? Det blir särskilt viktigt för chefer & ledare att skapa och behålla en feedbackkultur inom grupperna. Boka ett skräddarsytt tillfälle och kör med mindre grupp på plats eller obegränsat antal deltagare digitalt. Ni får personlig utveckling som inte bara kommer att förändra din och dina medarbetares vardag i grunden utan det blir även tydligt för er hur det kommer att påverka både motivation och prestation – hos alla!