En stor inspiration för mig. Hon lär ut att världen är fylld av snälla, hjälpsamma och väl-komnande människor. Allt vi behöver göra är att omfamna våra olikheter och lägga bort vår rädsla.

Föreläsningsdatum passerat

Efter föreläsningen öppnar baren för er som vill ta vara på inspirationen på en after work

Scalateatern, Wallingatan 32-34 i Stockholm

Närmaste tunnelbana är T-Centralen. Pendeltågsstation Stockholm City. Bussar som stannar närmast 50, 53, 61. Parkering finns men då kan du få leta ett tag och det blir garanterad fickparkering…närmaste P-hus finner du via länken HÄR >>

MOD – Att inte låta rädslan styra
Kristina Paltén

 
Vad är egentligen vår sanna potential? Finns det några andra gränser än de som finns i våra huvuden? Kristina Paltén är enligt personlighetstest en starkt trygghetsberoende, kontrollsökande person som inte alls gillar att slunga sig ut i det okända eller att stå i centrum. Ändå har hon som första kvinna sprungit ensam genom Iran, satt världsrekord och idag är hon en efterfrågad föreläsare

Det hela började vid 31 års ålder med att en vän frågade Kristina om hon ville springa Tjejmilen. Kristina, som inte sprungit en meter förut, sa ja.  Elva år senare står den introverta Piteå-tjejen inför 10 000 personer och ska sätta världsrekord – på löpband.

Bakom modet att riskera att misslyckas inför så många finns medvetna mentala strategier Kristina lärt sig som ultralöpare och under sina arton år som projektledare och chef.

Strax därefter gav sig Kristina och vännen Carina ut på sitt livs dittills största äventyr, att springa och paddla hem från Istanbul. Efter att ha tillryggalagt ett maraton per dag, i 75 dagar i sträck och firat Carinas 50-årsdag i Tallin – satte de sig i kajakerna för att paddla femtio mil hem till Stockholm. Båda hade heltidsjobb. Tillsammans upplevde de brännande värme och iskallt regn, glada och surmulna dagar och de fann en fantastisk frid.

Vad är egentligen vår sanna potential? Finns det några andra gränser än de som finns i våra huvuden? I slutänden handlar det om mod

Kristina berättar sin historia på denna inspirerande föreläsning om hur hon, en vanlig tjej, vågat gå sin väg och göra på sitt sätt. När hon väl slagit in på den vägen har hon fortsatt söka utmaningar, fysiska så väl som mentala. Och hon klarade det. Utmaning efter utmaning. Tillslut insåg hon att hon ville något ännu större. Hon ville påverka världen.

Dokumentären om Kristinas sololöpning genom Iran har fått priser och mycket uppmärksamhet världen över. Att springa i ett land där hon inte kunde språket, inte kunde be om hjälp, inte kunde läsa vägskyltarna. Där hon trodde hon skulle bli misshandlad, våldtagen, kanske satt i fängelse. Hur förhöll hon sig till sina rädslor och vad kan vi lära av henne? Fanns där egentligen något att vara rädd för?

Vi lyssnare kommer att inspireras till att hitta och formulera egna mål och att skapa en attraktiv, energigivande målbild. Vi kommer lära oss att använda mentala hinder konstruktivt och vända våra tankar så att de ger oss energi. För sanningen är att vi kan alla nå hur långt som helst!

Boka hela gruppen för att få en paus i den hektiska vardagen och låt er inspireras av Kristina Paltén.

Kristina Paltén är äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare. Hon är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer.

Kristina är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som projektledare och chef.

Boka föreläsare?

2 + 10 =