Nedan ser du kommande års inspirationsföreläsningar. Välj den föreläsare och det ämne som passar dig och din grupp. Varmt välkommen!

Pelle Sandstrak
År av betungande ritualer och tics fick plötsligt ett namn. Tourettes syndrom. Pelle var nersmutsad, utanför samhället, sov i bilar och han kände sig som en loser. Vägen tillbaka till insidan av samhället, kantades av motgångar som sakta förvandlades till framgångar. Tack vare människor som stannade upp och såg människan han är. En fruktansvärt tragisk historia men en galet rolig årsavslutning. Sagts om föreläsningen; ”Jag ser på uteliggare med andra ögon nu” – en påminnelse om mångfald och allas lika värde.
Chris om kommunikation
Det var inte lätt att älska dans när man bodde i Östansjö i början på 90-talet. Det var tydligt i skolan att dans bara var för tjejer – Annars! Mobbing är bara förnamnet på det som Tobias få stå ut med. Tobias Karlsson känd från TV:s ”Let´s dance”, den glada dansaren som fört fram en rad kvinnor till stordåd. Hans liv har dock inte alltid varit så. En barndom kantad av mobbning och hemligheter höll på att bryta ner honom totalt. Tobias påminner om att inga drömmar är för stora eller obetydliga. Särskilt i vår materiella värld behöver vi något som skapar vardagsglöd i livet. Kom med hela arbetsgruppen och låt dig beröras av Tobias story, bästa våravslutningen nästa år!
Anders Landgren om hur ni visualiserar era mål och visioner
När det finns tydliga mål och visioner är det lättare att ta beslut och enklare att agera. Både i dom snabba besluten i vardagens hektiska tempo men också i dom långsiktiga besluten. Kulturen på en arbetsplats är som ett isberg. Man ser toppen av det men utmaningen är att komma åt allt som ligger under ytan. Denna workshopsföreläsning visar konkret framgångsexempel och ger deltagarna möjlighet att prova delar av metoden för att du på så vis ska kunna applicera den i din egen organisation.
Anna Bennich Karlstedt - om stress
En stående föreläsning om kommunikation baserad på DISC-teorin.  Så populär och så viktig att vi bara måste ha med den för tredje året i rad. En föreläsning som främst fokuserar på våra styrkor, om hur vi kompletterar varandra och om hur andra ser på mig. Det är först med dom insikterna jag kan relatera till andra och hur jag ska kommunicera för att nå fram. Chris är en sann entreprenör som bl a arbetar  som konsult och föreläsare. Hon är även författare. Hon använder sig av storytelling om vardagssituationer vi alla kan känna igen oss i. En föreläsning som passar hela gruppen, oavsett om du arbetar med försäljning, service, teknik eller annat.
Ribacke - om beslutsfattande i vardagen
I dag är valmöjligheterna oändliga, informationsmängden enorm och dagligen fattar vi tusentals beslut. Beslut med konsekvenser som formar vår framtid. Så frågan är, hur gör vi och framför allt – hur kan vi göra det bättre? Ari & Mona har båda doktorerat i beslutsfattande och har bred bakgrund inom organisation & ledarskap. Det finns mycket att lära kring detta och vi behöver bli mer medvetna. Både som privatpersoner men minst lika mycket som arbetsgrupp.
Ergin Özdemir
Kristina Paltén är äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare. Hon är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Dokumentären: “Ensam genom Iran – 184 mil av tillit” har fått mycket uppmärksamhet och priser världen över. Kristina sprang i ett land där hon inte kunde språket, inte kunde be om hjälp, inte läsa skyltar. Hur förhåller man sig till rädslor, som ensam löpare? Hon ville sprida tillit i Sverige, men det spred också tillit i Iran. En spännande och gripande föreläsning om hur en från början obetydlig handling utvecklats till ett budskap som förändrar världen. Om hur våra gränser bara finns i våra huvuden.

Boka in er på en föreläsning som passar just din grupp och det ni står inför. Vi arrangerar öppna och stängda föreläsningar samt förmedlar föreläsare.

Tack till Gabriella och Pernilla på Seminariegruppen för en väl anordnad och mycket trevlig eftermiddag! Det kändes lyxigt att få komma iväg på en föreläsning mitt i vardagen och tanka på lite energi och nya reflektioner som väcks.//Susanne