ÖPPNA INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR FÖR TEAMET

Nedan ser du kommande föreläsningar och inbokade kurser. Personlig utveckling & din stressförebyggande strategi. Som bekant behövs god framförhållning för bästa planering och för att det ska bli av. Välj den föreläsning och ämne som passar dig och din grupp. Avdragsgillt som utbildning och friskvård. Varmt välkommen!

Någonsin fått direkt feedback på din personliga retorik? Ofta gör vi som vi alltid har gjort utan att riktigt reflektera varför. Det kan kännas lite jobbigt inför ett tal eller en presentation, även för den mest vana personen. Men det behöver inte vara så. Ta chansen att lära från retorikexperten och författaren Helene Hedqvist som driver Retorikstudion sedan 2012. Helene arbetar vanligtvis endast med ledningsgrupper som ofta står under lupp både internt och i media. Nu har du chansen att boka dig på kursen ”Den personliga retoriken” som hjälper dig att utvecklas och att bygga förtroende inför dina presentationer.

Anna Bennich är TV4´s populära och återkommande expert, bland annat i ”Relationsakuten” och i ”Psykpanelen”. Hon är stående expert i tidskriften MåBra, skribent och krönikör på sajten Psykologiguiden samt ofta anlitad expert i radio och i tidningar. Måste man åka på träningsresor, träna flera timmar om dagen och slå knut på sig själv i Yogapositioner för att må bra eller var ska man börja? Den här kvällen är ett perfekt tillfälle att få konkreta tips på hur du enkelt, i vardagen kan stressa ner. Hur du på egen hand kan börja göra små förändringar som ger resultat.  På ett lättsamt sätt beskriver hon psykologisk kunskap så att det blir begripligt. Notera att detta är ett kvällstillfälle!

Anna Bennich Karlstedt - om stress

Ämnet kommunikation är alltid aktuellt. Denna är baserad på DISC-teorin, dock med fokus på våra styrkor och inget annat. Om hur vi kompletterar varandra, för alla styrkor behövs i ett team. Det är först med dom insikterna vi kan relatera till andra och hur vi ska kommunicera för att nå fram. Chris är en sann entreprenör som bl a arbetar  som konsult och föreläsare. Hon är även författare. Hon använder sig av storytelling och beskriver vardagssituationer vi alla kan känna igen oss i. I september kör vi denna föreläsning för fjärde gången som passar hela arbetsgruppen. Som extra bonus bjuder vi alla på varsin DISC-analys (värde 1095kr)!

Pelle Sandstrak

Har du en aning om vad som faktiskt är angeläget? Många av oss drabbas av ett slags moment 22 då vi är oklara med vad som är viktigt i våra liv och dras med i att organisationen har oklara strategier och målbilder. Dras vi inte med i arbetets cirkus kan det vara någon i vår omgivning som vi blir uppslukade av. Vi tappar oss själva någonstans på vägen och vet inte vad som är upp eller ner längre. Klas Hallberg är veteran inom föreläsarbranschen, en filosof som har skrivit mängder av böcker om att ge sig hän och leva i nuet. Om att vi borde hångla mer och bli bättre på att vara närvarande. Som det gamla talesättet säger: Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet.

Ergin Özdemir

Kristina Paltén är äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare. Hon är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Dokumentären: “Ensam genom Iran – 184 mil av tillit” har fått mycket uppmärksamhet och priser världen över. Kristina sprang i ett land där hon inte kunde språket, inte kunde be om hjälp, inte läsa skyltar. Hon ville sprida tillit i Sverige, men det spred också tillit i Iran. En spännande och gripande föreläsning om hur en från början obetydlig handling utvecklats till ett budskap som förändrar världen. Om hur våra gränser bara finns i våra huvuden.

Anders Landgren om hur ni visualiserar era mål och visioner

Den här föreläsningen är för alla som vill få tiden att räcka till – både på jobbet och fritiden. Det är inte enkelt, men det blir enklare om vi frågar oss: VAD ska tiden räcka till? Vad är verkligen viktigt – och vad kan vänta? Går det att göra färre saker, och göra dem snabbare? Jo, det går faktiskt.

David Stiernholm är professionell struktör och författare. Underbar som föreläsare och liksom får ordning och reda att låta lustfyllt och roligt. Han har också en gång i tiden sprungit i det bekanta ekorrhjulet. Han hade ett belamrat skrivbord och allt tog han på uppstuds. Till slut började David må dåligt av stressen, till och med på fritiden. Han insåg att han behövde förändring och han fann en lösning: struktur. Våren 20 är just den han kommer att dela med sig av!

HUR FUNKAR DET?

Välj det datum eller ämne som passar din grupp och boka plats. Biljett fås via mejl. Föreläsningarna börjar kl.13 och avslutas kl.15.30-16. Därefter finns möjlighet till after work för er som vill stanna. Ca 1-2 veckor efter föreläsningen mejlar vi ett kompendium i PDF-format till alla deltagare. Föreläsningen återberättad inklusive workshopsövningar för er som vill jobba vidare med frågorna som berörts.

Boka in er på en föreläsning som passar just din grupp och det ni står inför. Vi arrangerar öppna och stängda föreläsningar samt förmedlar föreläsare.

Tack till Gabriella och Pernilla på Seminariegruppen för en väl anordnad och mycket trevlig eftermiddag! Det kändes lyxigt att få komma iväg på en föreläsning mitt i vardagen och tanka på lite energi och nya reflektioner som väcks.//Susanne