Boka i god tid så att det blir av! Nedan ser du 2019 års inspirationsföreläsningar. Välj den föreläsare och det ämne som passar dig och din grupp, avdragsgillt som utbildning. Varmt välkommen!

Anders Landgren om hur ni visualiserar era mål och visioner

Dom flesta organisationer och arbetsplatser arbetar aktivt med sina värdeord och visioner. Att fästa dessa ord och att verkligen leva efter dem kan vara en utmaning. Anders Landgren jobbar på ett annat sätt än det traditionella – han jobbar med bilder. Han menar att vi lättare knyter an känslor via bilder. Denna eftermiddag med Anders erbjuder föreläsning och handfast workshop. För chefs- och ledningsgruppen som vill prova nya grepp att få ökat engagemang och ny handlingskraft i arbetsgruppen. 

Anna Bennich Karlstedt - om stress
En stående föreläsning om kommunikation baserad på DISC-teorin.  Så populär och så viktig att vi bara måste ha med den för tredje året i rad. En föreläsning som främst fokuserar på våra styrkor, om hur vi kompletterar varandra och om hur andra ser på mig. Det är först med dom insikterna jag kan relatera till andra och hur jag ska kommunicera för att nå fram. Chris är en sann entreprenör som bl a arbetar  som konsult och föreläsare. Hon är även författare. Hon använder sig av storytelling om vardagssituationer vi alla kan känna igen oss i. En föreläsning som passar hela gruppen, oavsett om du arbetar med försäljning, service, teknik eller annat.
Ribacke - om beslutsfattande i vardagen

I dag är valmöjligheterna oändliga, informationsmängden enorm och dagligen fattar vi tusentals beslut. Ari & Mona har båda doktorerat i beslutsfattande och har bred bakgrund inom organisation & ledarskap. Det finns mycket att lära kring detta och vi behöver bli mer medvetna. Både som privatpersoner men minst lika mycket som arbetsgrupp. Denna eftermiddag får vi konkreta verktyg på hur vi kan checka av beslutsmatrisen för att minimera felmarginalerna och få en smidigare vardag kring beslutsfattandet.

Ergin Özdemir
Kristina Paltén är äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare. Hon är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Dokumentären: “Ensam genom Iran – 184 mil av tillit” har fått mycket uppmärksamhet och priser världen över. Kristina sprang i ett land där hon inte kunde språket, inte kunde be om hjälp, inte läsa skyltar. Hur förhåller man sig till rädslor, som ensam löpare? Hon ville sprida tillit i Sverige, men det spred också tillit i Iran. En spännande och gripande föreläsning om hur en från början obetydlig handling utvecklats till ett budskap som förändrar världen. Om hur våra gränser bara finns i våra huvuden.
Chris om kommunikation

Det var inte lätt att älska dans när man bodde i Östansjö i början på 90-talet. Det var tydligt i skolan att dans bara var för tjejer – Annars! Mobbing är bara förnamnet på det som Tobias få stå ut med. Tobias Karlsson känd från TV:s ”Let´s dance”, den glada dansaren som fört fram en rad kvinnor till stordåd. Hans liv har dock inte alltid varit så. En barndom kantad av mobbning och hemligheter höll på att bryta ner honom totalt. Tobias påminner om att inga drömmar är för stora eller obetydliga. 

Pelle Sandstrak

Hur skulle det kännas att lämna mobilen hemma en dag? Dom allra flesta av oss skulle (självklart) vända om och hämta den. Och så har det blivit idag att våra mobiler äger oss och inte tvärtom. Patrik har själv en historik av beroende tills han bröt mönstret och utbildade sig till terapeut. Idag är han författare till Den digitala drogen och fem andra böcker kring ämnet. Han utbildar och håller camps för unga med beroendeproblem. Han föreläser över hela världen och sprider kunskap så att vi kan bli mer medvetna. Vad har vi för kultur i gruppen kring mejl & sms – måste vi kolla mejlen i mobilen kl.22? Missa inte denna viktiga föreläsning, för ökad livsbalans i livet och på jobbet.

Boka in er på en föreläsning som passar just din grupp och det ni står inför. Vi arrangerar öppna och stängda föreläsningar samt förmedlar föreläsare.

Tack till Gabriella och Pernilla på Seminariegruppen för en väl anordnad och mycket trevlig eftermiddag! Det kändes lyxigt att få komma iväg på en föreläsning mitt i vardagen och tanka på lite energi och nya reflektioner som väcks.//Susanne