ÖPPNA INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR FÖR TEAMET

Nedan ser du kommande föreläsningar och inbokade kurser. Personlig utveckling & din stressförebyggande strategi. Som bekant behövs god framförhållning för bästa planering och för att det ska bli av. Välj den föreläsning och ämne som passar dig och din grupp. Avdragsgillt som utbildning och friskvård. Varmt välkommen!

Uppdatering med tanke på Coronaviruset. Vi följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I nuläget har vi skjutit fram några föreläsningar och håller oss ständigt uppdaterade. // Gabriella & Pernilla

Ami Hemviken - Ha roligt på jobbet. Hur & Varför?!

Det är aktiva handlingar och beslut som leder till det goda humöret. Som Amis nysläppta bok beskriver är det INTE tanken som räknas utan vi måste säga och göra för att det ska hända något. Och det är definitivt inte chefens ansvar att vi ska ha kul på jobbet och må bra – det är ett gemensamt ansvar. Det är bevisat att vi använder större delen av hjärnan, att stressen minskar och att vi blir mer kreativa när vi skrattar, så det finns många anledningar till att vara glad och le om dagarna. Ami Hemviken är en fantastisk föreläsare inom kommunikation, arbetsglädje och ledarskap. Denna eftermiddag handlar om gemenskap, relationer och kommunikation. Den 2.a juni får vi nycklarna, verktygen och tipsen för att vi ska kunna släppa de djupa bekymmersrynkorna när vi möts i korridorerna. 

Kristina Paltén - om Mod, Tillit och Motivation
När Patrik insåg hur hans datamissbruk förstört relationer och möjligheter i hans liv lyckades han bryta den negativa spiralen och blev nyfiken på problematiken. Då bestämde han sig för att bli terapeut och på heltid sprida kunskap för att förebygga beroendet bland unga och vuxna. Idag är Patrik känd som bl a programledare för Lyxfällan, författare till flera böcker kring beroende och så föreläser han runt om i världen om ämnet. Föreläsningen hjälper oss att bli mer medvetna. Att vi måste ta aktiva beslut kring hur vi lever, hanterar och jobbar med våra mobiler och den digitala verkligheten. Vad har vi för kultur i gruppen avseende sms och mejl sent på kvällarna (natten?), är det mottagarens ansvar att stänga av mobilen om man inte vill bli störd, känner vi oss tvingade att svara eller vara uppkopplade för att inte missa viktiga mejl och meddelanden? Detta är ett ypperligt tillfälle att lyfta frågan om ni inte redan har gjort det. 
När Azita var på Sodexo införde hon och lednings-gruppen ett mål att öka jämställdheten på chefs-positioner vilket också uppnåddes under 5 år. Något de flesta företag aldrig lyckas med. 2015 utsåg tidningen Veckans affärer Azita till 2015 års mäktigaste kvinna i näringslivet. Motiveringen är bla annat att hennes ledarstil rymmer både passion & struktur, att hon är duktig på att upptäckta talanger, samt att hon är tydlig med vad som förväntas av medarbetarna. Shariati fokuserar på rätt kompetens, det i kombination med att ha koll på sina värderingar gör att saker faller på plats. Om vikten av att ha en riktstjärna i vardagen & i livet är oerhört viktigt i självledarskap. 

Erik Fernholm
Erik Fernholm. En förebild för många i dagens stressade samhälle där vi – som ett att världens rikaste länder ändå brottas med stora problem kring psykisk ohälsa och stressrelaterade sjukdomar. Erik är bl a grundare till Bättre skolor, medgrundare till Growing Minds och numera är Erik är tillsammans med stiftelserna Norrsken och Ekskäret grundare av 29k.org, en digital plattform som gör forskningens bästa verktyg och processer för personlig utveckling tillgängliga för miljontals. Vi har jobbat ihop med Erik tidigare, han är helt fantastisk med sitt driv att hjälpa andra. Detta är en föreläsning som vi vill ALLA ska delta på, detta handlar om här och nu. Om livet, det viktigaste vi har! Boka din grupp och du kommer att dela med dig till alla kollegor i din organisation – via ett unikt samarbete. Snälla! Missa inte detta tillfälle i höst! Bokningen är öppen!
David Stiernholm - Struktur (För mer tid över)

Den här föreläsningen är för dig som vill få tiden att räcka till – både på jobbet & fritiden. David är professionell ”struktör” & författare. Underbar som föreläsare och får ordning & reda att låta lustfyllt och roligt (!). David har själv en gång i tiden sprungit i  ekorrhjulet. Hade ett belamrat skrivbord och allt togs på uppstuds. Till slut tog stressen över, även på fritiden. Han  funderade på vad som skiljde honom från alla andra balanserade människor och insåg att han saknade struktur och behövde en  förändring. Så han sa upp sig, studera lite inom ämnet och började utbilda i struktur. OBS! Det handlar inte om att springa snabbare, onej. Det handlar om att få lite struktur i vardagen med det du redan gör och få mer tid över för annat!

Elizabeth Kuylenstierna - Feedbackkultur

Kommunikation är grunden till allt och feedback är en viktig del i framgångsrika organisationer. Och nej, då pratar vi inte om att säga något uppmuntrande, pausa med ett men…och säga något negativt. Feedback funkar inte alls på det viset. Elizabeth är expert på feedbackkultur. Hon coachar chefer och arbetsgrupper både här hemma i Sverige men också internationellt. Exempelvis med ICA´s ledarprogram eller som coach för fängelsevakter i USA. Det handlar om att ha klara mål som vi gemensamt strävar efter, och att vi på vägen dit kommunicerar – med varandra. Och då strävar vi efter ständig förbättring mot målet. Vi hänger inte upp oss på vems som sa det och HUR det sas. Vi fokuserar på budskapet och hur vi tillsammans kan hjälpas åt. Vi strävar efter ”högt i tak” – på riktigt. Kom och lyssna på Elizabeth, vass & ödmjuk på en och samma gång, framförallt går budskapet fram, kristallklart!

HUR FUNKAR DET?

Välj det datum och ämne som passar din grupp bäst och boka plats. Boka med framförhållning för bättre pris och livsbalans. Biljetterna är nämligen rabatterade fram tills tre månader innan föreläsningen. Vid bokning skickas biljetterna per mejl. Föreläsningarna pågår mellan kl.13-15.30/16 med en halvtimmes paus för fika och egentid för gruppen. Efter föreläsningen finns möjlighet till after work för er som vill stanna en stund i Scalas vackra bar. Kvällsföreläsningarna pågår mellan kl.16.30-19. Se respektive föreläsning för lokal och exakt tid.

Tack till Gabriella och Pernilla på Seminariegruppen för en väl anordnad och mycket trevlig eftermiddag! Det kändes lyxigt att få komma iväg på en föreläsning mitt i vardagen och tanka på lite energi och nya reflektioner som väcks.//Susanne


Vi arrangerar öppna och stängda föreläsningar samt förmedlar föreläsare, hör av dig!

KOMPENDIUM

Det allra flesta som har lyssnat på en föreläsare minns om den var bra eller inte. Ofta minns man inte föreläsarens namn eller ens dom där bra sakerna som föreläsaren förmedlade. Så vill vi inte ha det och därför skriver vi ner hela föreläsningen. Vi återberättar med föreläsarens egna ord samt lägger till lite workshopsövningar & checklistor. Detta så att ni kan få ännu mer nytta av er inplanerade föreläsning och så att den får bestå längre. Kompendiet mejlas till alla deltagare i PDF-format några veckor efter föreläsningen.