ÖPPNA INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR FÖR TEAMET

Nedan ser du kommande föreläsningar och inbokade kurser. Personlig utveckling & din stressförebyggande strategi. Som bekant behövs god framförhållning för bästa planering och för att det ska bli av. Välj den föreläsning och ämne som passar dig och din grupp. Avdragsgillt som utbildning och friskvård. Varmt välkommen!

Anna Bennich Karlstedt - Sjukt Stressad?!

Anna Bennich är TV4´s populära och återkommande expert, bland annat i ”Relationsakuten” och i ”Psykpanelen”. Hon är stående expert i tidskriften MåBra, skribent och krönikör på sajten Psykologiguiden samt ofta anlitad expert i radio och i tidningar. Anna har oven släppt böcker kring stress, separation och ensamhet. Stress är för det första bra för oss men det funkar inte med en långsemester under sommaren för att återhämta sig från årets alla stresspåslag. Den här kvällen är ett perfekt tillfälle att få konkreta tips på hur du enkelt, i vardagen kan stressa ner. Hur du på egen hand kan börja göra små förändringar som ger resultat. På ett lättsamt sätt beskriver Anna stress så att det blir begripligt och som vi faktiskt kan ta till oss. 

De senaste åren har det skrivits en hel del artiklar i media om Azita Shariati. När hon var vice vd 2010 införde hon och ledningsgruppen på Sodexo ett mål att öka jämställdheten  på högre chefspositioner vilket också uppnåddes under fem år med ökad andelen kvinnor från 14 till 50 %. 2015 utsåg tidningen Veckans affärer Azita till 2015 års mäktigaste kvinna i näringslivet. Motiveringen är bland annat att hennes ledarstil rymmer både passion och struktur, att hon är duktig på att upptäckta talanger, samt att hon är tydlig med vad som förväntas av medarbetarna. Shariati pratar inte så mycket om manligt/ kvinnligt. Hon fokuserar mer på rätt kompetens, det i kombination med att ha koll på sina värderingar gör att saker faller på plats. Om vikten av att ha en riktstjärna i vardagen och i livet är oerhört viktigt i självledarskapet. 

Klas Hallberg - Konsten att leva i nuet

Funderar du på vad som faktiskt är angeläget? Dras vi inte med i arbetets cirkus kan det vara någon i vår omgivning som vi blir uppslukade av. Vi tappar oss själva någonstans på vägen och vet inte vad som är upp eller ner längre. Klas Hallberg är veteran inom föreläsarbranschen, en filosof som har skrivit mängder av böcker om att ge sig hän och leva i nuet. Om att vi borde hångla mer och bli bättre på att leva i nuet och bli mer närvarande. Som det gamla talesättet säger: Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet. Denna årsavslutning passar perfekt som avtackning av hösten och ett gemensamt tillfälle för skratt och reflektion om vad som är viktigast i livet!

Ami Hemviken - Ha roligt på jobbet. Hur & Varför?!

Det här med att vara positiv och glad är inget som sker per automatik. Det är aktiva handlingar och beslut som leder till det goda humöret. Alla har vi olika behov och behöver olika saker men någon form av påfyllning behöver vi. Det är bevisat att vi använder större delen av hjärnan, att stressen minskar och att vi blir mer kreativa när vi skrattar. En annan positiv effekt är att roligt på jobbet leder till minskad sjukfrånvaro & personal-omsättning, så det finns många anledningar till att vara glad och le om dagarna. Ami Hemviken är en fantastisk föreläsare inom kommunikation, retorik och ledarskap. Denna eftermiddag handlar om gemenskap, relationer och kommunikation. Den 2.a juni får vi nycklarna, verktygen och tipsen för att vi ska kunna släppa de djupa bekymmersrynkorna när vi möts i korridorerna. 

David Stiernholm - Struktur (För mer tid över)

Den här föreläsningen är för alla som vill få tiden att räcka till – både på jobbet och fritiden. Det är inte enkelt och går det ens att göra färre saker, och göra dem snabbare? Jo, det går faktiskt. David Stiernholm är professionell struktör och författare. Underbar som föreläsare och får ordning och reda att låta lustfyllt och roligt (!). David har också en gång i tiden sprungit i det bekanta ekorrhjulet. Hade ett belamrat skrivbord och allt togs på uppstuds. Till slut började David må dåligt av stressen, till och med på fritiden. Han insåg att han behövde förändring och han fann en lösning: struktur. Det handlar inte om att springa snabbare, onej. Det handlar om att få lite struktur i vardagen som leder till att du får mer tid över för annat!

Kristina Paltén - om Mod, Tillit och Motivation

När Patrik insåg hur hans datamissbruk förstört relationer och möjligheter i hans liv lyckades han bryta den negativa spiralen och blev nyfiken på problematiken. Då bestämde han sig för att bli terapeut och på heltid sprida kunskap för att förebygga beroendet bland unga och vuxna. Idag är Patrik känd som bl a programledare för Lyxfällan, författare till flera böcker kring beroende och så föreläser han runt om i världen om ämnet. Föreläsningen hjälper oss att bli mer medvetna. Att vi måste ta aktiva beslut kring hur vi lever, hanterar och jobbar med våra mobiler och den digitala verkligheten. Vad har vi för kultur i gruppen avseende sms och mejl sent på kvällarna (natten?). Känner vi oss tvingade att svara eller vara uppkopplade för att inte missa mejl och meddelanden? MÅSTE vi ha mejlen i vår mobil över huvud taget?..

HUR FUNKAR DET?

Välj det datum eller ämne som passar din grupp och boka plats. Biljett fås via mejl. Föreläsningarna börjar kl.13 och avslutas kl.15.30-16. Därefter finns möjlighet till after work för er som vill stanna. Ca 1-2 veckor efter föreläsningen mejlar vi ett kompendium i PDF-format till alla deltagare. Föreläsningen återberättad inklusive workshopsövningar för er som vill jobba vidare med frågorna som berörts.

Boka in er på en föreläsning som passar just din grupp och det ni står inför. Vi arrangerar öppna och stängda föreläsningar samt förmedlar föreläsare.

Tack till Gabriella och Pernilla på Seminariegruppen för en väl anordnad och mycket trevlig eftermiddag! Det kändes lyxigt att få komma iväg på en föreläsning mitt i vardagen och tanka på lite energi och nya reflektioner som väcks.//Susanne