Nackdelen är när strukturen i organisationen, landet eller samhället inte betraktar alla som lika värda. Gör man det så förstår man att kompetensen inte sitter vare sig i hudfärg eller kön. Kompetens är något som sitter inom-bords och inte kan ses på samma sätt som de yttre egenskaperna.

23 APRIL 2020

Kl.13-15.30 inkl. fika och kompendium

Efter föreläsningen öppnar baren för er som vill ta vara på inspirationen på en after work

Scalateatern, Wallingatan 32-34 i Stockholm

Vägbeskrivning

Närmaste tunnelbana är T-Centralen. Pendeltågsstation Stockholm City. Bussar som stannar närmast 50, 53, 61. Parkering finns men då kan du få leta ett tag och det blir garanterad fickparkering…närmaste P-hus finner du via länken HÄR >>

SJÄLVLEDARSKAP SOM VERKTYG

-AZITA SHARIATI

1986 flydde Azitas blivande man till Sverige för att undvika militärtjänstgöring i kriget mellan Iran och Irak. Två år senare, när hon var 20 år, följde Shariati efter och hamnade i Göteborg. I Sverige läste Azita in högskolebehörighet via Komvux och utbildade sig sedan vid Göteborgs universitet.

De senaste åren har det skrivits en hel del artiklar i media om Azita. När hon var vice vd 2010 införde hon och ledningsgruppen ett mål att öka jämställdheten inom organisationen på högre chefspositioner vilket också uppnåddes under fem år med ökad andelen kvinnor från 14 till 50 %. 2015 utsåg tidningen Veckans affärer Azita Shariati till 2015 års mäktigaste kvinna i näringslivet. Motiveringen är bland annat att hennes ledarstil rymmer både passion och struktur, att hon är duktig på att upptäckta talanger, samt att hon är tydlig med vad som förväntas av medarbetarna.

På Sodexo basade Azita över 137 nationaliteter i Sverige och sätter mångfald högt på agendan för att öka tillväxten. I somras meddelade djursjukvårdsaktören Anicura att Shariati tar över som VD under hösten 2019 och senast i september fick hon emotta utmärkelsen Most Inspiring CEO Award.

 ”Mångfald handlar om att hitta den bästa kompetensen”

Det som slog mig när jag själv lyssnade på Azita föreläsa att hon aldrig med egna ord pratade specifikt om kvotering eller om jämställdhetsdebatten. Hon pratade om sitt egna ledarskap, om egna värderingar och vad hon själv värderat vara bra förebilder för henne. Hon delar med sig av sina erfarenheter, mot och medgångar och vägen dit hon är idag.

Att få människor att snabbt hantera förändringar är kanske den viktigaste uppgiften för en chef, idag och imorgon. I en tid där förändringstanken är ständigt närvarande är det en framgångsfaktor.

 

Anders Landgren föreläser om att leda med bilder

Azita är från Teheran i Iran och kom till Sverige 1986. I idag är hon VD på Anicura efter flera år inom Sodexo. Nyligen släpptes debutboken Hela bilden

Föreläsningen passar dig som är allmänt intresserad av ledarskapsfrågor. Som inspireras av andras framgångsberättelser och förändringsledning som en framgångsfaktor. Passar både chef och medarbetare.

Varmt välkommen! 

Boka Azita till internt tillfälle

Mejla oss en förfrågan för en offert. Vi behöver datum, stad & antal deltagare. Mejla via länken här >>

Boka Nu – Azita Shariati

1495kr exkl.moms

Bokningen är bindande, en PDF-biljett skickas per mejl, varmt välkommen!

Kategori:

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Boka Nu – Azita Shariati”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…