TORSDAG 1 JUNI 2017

Kl.13-16 inkl. fikapaus
Efter föreläsningen öppnar baren för de som vill ta vara på inspirationen på en after work

Scalateatern, Wallingatan 32-34 Stockholm

MR TOURETTE – OBS! Få platser kvar!

Pelle växte upp i en liten by i Norge som ende son till den respekterade laxkungen. Ju äldre han blev desto tydligare blev det att han var annorlunda – familjen försökte desperat få hjälp när tvångsritualer och okontrollerbara tics styrde hans liv, men förgäves. Snabbkäftad och styrd av impulser, tics och tvång drev han lärare, kamrater och arbetsgivare till vansinne, samtidigt som han var kung på hockeyplan/ isen och byns tjejcharmör. Han kunde stampa omotiverat i golvet, upprepa fula ord och högljutt kommentera sin omgivning – det skulle ta 20 år av hemlöshet, misär och missbrukarproblem innan Pelle kunde skaffa sig ett liv utan timtals av ritualer.

Denna eftermiddag handlar om hur det är att leva med Tourettes syndrom – om kampen för att ta kommandot över sig själv samtidigt som man ska hantera omgivningens reaktioner på ett många gånger märkligt beteende. Det är inget fel på intelligensen bara för att man har Tourettes, tvärtom brukar personer med detta syndrom vara kreativa, intelligenta och ha mycket energi –  det gäller dock att omgivningen är förstående och känner till problemen så att beteendet inte missförstås.

När Pelle berättar om sitt liv med Tourettes syndrom så kiknar publiken av skratt, kanske för att slippa gråta. Hans första bok, Mr. Tourette och jag, har översatts till 6 språk och den tredje boken släpptes hösten 2016. Under 2017 ska även en långfilm spelas in om Pelles liv.

Jag är så frisk som jag vill bli, vill ju inte bli sjukligt normal

Det tog honom timmar att tvätta sig, passera dörrtrösklar, klä på sig och under föreläsningen får vi glimtar ur ett liv från kaos och förtvivlan fram till idag, då Pelle är så frisk som han vill vara.

bokentourette

Klicka på bilden ovan om du vill beställa Pelles senaste bok, Mt Tourette och draken >>

Denna föreläsning kommer definitivt att bli en ”snackis”. Hur behandlar vi varandra och vad är egentligen normalt? Detta är en föreläsning ALLA bör lyssna på men framförallt arbetsgruppen som består av väldigt olika personlighetstyper och som behöver påminnas om att ha ökad förståelse för varandra.

Invajo.com

pelle

Boka nu biljetter – Pelle Sandstrak

1495kr exkl.moms

Boka nu biljetter Seminariegruppen

Välj antal platser till Pelle, inom kort kommer du att få en voucher via mail som senare lämnas vid insläppet. Dessa biljetter är inte ombokningsbara men inte heller personliga vilket passar bra vid förhinder.

 

 

Artikelnr: Pelle Sandstrak Kategori:

Mer information

Välj föreläsare

5/4 2017 – Carolina Klüft, 1/6 2017 – Pelle Sandstrak, 12/10 2017 – Claes Knutson, 25/10 2017 – Robert Karjel, 28/11 2017 – Babben Larsson, 13/3 2018 – Chris Sundqvist Järn

Flexibla biljetter

Flexibla biljetter

1695kr exkl.moms

Här kan du boka plats på vald föreläsare och ha möjligheten att omboka platserna fram till dagen innan aktuellt tillfälle – du kan också välja att beställa önskat antal biljetter och boka platser vid ett senare tillfälle (då utelämnar du föreläsare nedan). Exempelvis om du ska dela ut biljetterna. Notera att det är ett begränsat antal platser så vänta inte för länge!

Nollställ
Artikelnr: Flexibla biljetter Kategori:

Mer information

Välj föreläsare

Flexibla – välj föreläsare senare, 5/4 2017 – Carolina Klüft, 1/6 2017 – Pelle Sandstrak, 12/10 2017 – Claes Knutson, 25/10 2017 – Robert Karjel, 28/11 2017 – Babben Larsson, 13/3 2018 – Chris Sundqvist Järn